Buurtbatterij als oplossing in overgang naar duurzame energie
1 mei 2018

De tijdelijke opslag van duurzame stroom in een ‘buurtbatterij’ is een oplossing die netbeheerders gebruiken in de overgang naar duurzamere energie.

Eindrapportage Inside Out Proof-of-Principle: energieleverende flats zijn mogelijk
26 april 2018

De eerste fase van Inside Out, het TKI-project ‘Inside Out Proof-of-Principle’, is afgerond. Een openbare samenvatting van de eindrapportage is nu beschikbaar.

Werkspoorkwartier genomineerd voor meest circulaire werklocatie
19 april 2018

Werkspoorkwartier in Utrecht is genomineerd voor meest circulaire werklocatie voor de ABN AMRO Circular Economy Awards.

Rapport ‘Circulair, circulairder, circulairst’: een vergelijking van tools voor circulair inkopen
17 april 2018

Het actuele overzichtsrapport ‘Circulair, circulairder, circulairst’ van het Utrecht Sustainability Institute vergelijkt tien veelgebruikte tools voor circulair inkopen. Deze tools helpen inkopers met de uitdaging om producten of diensten in te kopen met oog voor circulaire aspecten.

Rapport over cijfers, drempels en kansen voor circulaire matrasketen
10 april 2018

Hoe kunnen we matrasrecycling beter aanpakken? In het openbaar rapport ‘De matrasketen’ staat actuele informatie over cijfers, drempels en kansen.

VVM Tijdschrift Milieu over Circular Economy Lab Bedrijfsafvalstromen
3 april 2018

In de maarteditie van VVM's Tijdschrift Milieu verscheen een artikel naar aanleiding van het Circular Economy Lab 17: Bedrijfsafvalstromen - circulair tot de laatste kilo?!

Aanmelden Duurzame Jonge 100
27 maart 2018

De Duurzame Jonge 100 geeft een overzicht van jonge koplopers die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Opgeven voor de verkiezing kan tot 24 april.