145 Smart Solar Charging laadpalen in Utrecht
16 januari 2019

In 2019 gaat LomboXnet in samenwerking met diverse partijen van het Smart Solar Charging consortium tenminste 145 publieke laadpalen plaatsen in de stad Utrecht. Deze laadpalen zijn geschikt voor bidirectioneel laden, dus kunnen zonne-energie ook weer terugleveren aan de wijk. Lees hier het persbericht.

Publicatie 'Circulair bouwen door woningcorporaties: Waar te beginnen?'
8 januari 2019

USI's Joppe van Driel interviewde voor deze Cirkelstad publicatie 5 ervaringsdeskundigen over het aan de slag gaan met circulair bouwen door woningcorporaties.

USI op Pathways to Sustainability Conference
2 januari 2019

De Pathways to Sustainability conference 2019 vindt plaats op 24 januari 2019 in TivoliVredenburg te Utrecht. USI zal hierbij vertegenwoordigd zijn.

Publicatie 'Cirkelstad Stadsblad special edition': uitgave naar aanleiding van de nationale werkconferentie 2018
19 december 2018

De Special Edition van Cirkelstad Stadsblad biedt de stand van zaken in Nederland op het gebied van circulair en inclusief bouwen. USI's Joppe van Driel was aanwezig bij de Building Holland werkconferentie 2018 en schreef naar aanleiding daarvan diverse artikelen over de circulaire bouwpraktijken in ons land.

Studenten aan de slag met slimme data-diensten voor bewoners Utrecht
6 december 2018

De komende maanden gaan twee teams van internationale studenten aan de slag om de gemeente Utrecht en woningcorporatie Bo-Ex te helpen met het ontwikkelen van goede data-diensten, in het kader van het IRIS-project in Kanaleneiland-Zuid. Doel is om ideeën te verbeteren voor data-diensten die afgestemd zijn op de behoeften en wensen van bewoners, voor een gezonde leefomgeving.

Project CRYSTAL wint RVB Innovatieprijs 2018
15 november 2018

Projectpartner het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft dit jaar voor het eerst een interne Innovatieprijs uitgereikt. Het TKI-project CRYSTAL mocht als allereerste initiatief deze Innovatieprijs in ontvangst nemen.

Werkspoorkwartier winnaar ABN AMRO Circular Economy Awards 2018
8 november 2018

Werkspoorkwartier in Utrecht is de winaar van de ABN AMRO Circular Economy Awards. De jury selecteerde Werkspoorkwartier in de categorie ‘beste circulaire werkgebied’. “Het is een initiatief dat de pioniersfase al voorbij is, maar vol mooie ambities zit”.