UITNODIGING 'Met of zonder producentenverantwoordelijkheid naar een circulaire economie?'
24 mei 2018

Op dinsdagmiddag 29 mei organiseren het VVM netwerk van milieuprofessionals en USI in Utrecht het symposium 'Met of zonder producentenverantwoordelijkheid naar een circulaire economie?'

Europese primeur in Utrecht: 20 volledig elektrische auto’s op zon geladen na zonsondergang
24 mei 2018

Een unieke inkijk in het energiesysteem van de toekomst: gisterenavond 23 mei werden voor het eerst in Europa twintig volledig elektrische auto’s gelijktijdig geladen op de kracht van de zon, terwijl de zon al onder was.

Eurocommissaris Karmenu Vella opent binnentuin Het Hof van Cartesius
22 mei 2018

Hoog bezoek opende de binnentuin van Het Hof van Cartesius tijdens het openingsfestival van de EU Green Week op 21 mei in Utrecht. Eurocommissaris Karmenu Vella en Utrechts wethouder Duurzaamheid Lot van Hooijdonk waren aanwezig bij deze volgende mijlpaal voor EFRO-project Werkspoorkwartier.

Video 'IRIS meets Carolien van Hemel'
16 mei 2018

Utrecht speelt een belangrijke rol in de EU Green Week 2018. Met project IRIS worden stedelijke gebieden betere plaatsen voor mens en milieu. USI's directeur Carolien van Hemel vertelt over IRIS in een inspirerende video.

Planbureau voor de Leefomgeving: 'Circulaire economie vergt kabinetsbrede aanpak'
10 mei 2018

Het Planbureau voor de Leefomgeving betoogt dat het rijksbrede programma 'Circulaire Economie' kabinetsbreed wordt aangepakt.

EU Green Week in Utrecht
2 mei 2018

In de EU Green Week van 21 tot 25 mei 2018 wordt er gekeken naar manieren waarop de Europese Unie steden helpt betere plaatsen te worden om te wonen en te werken. Een van de locaties van het openingsfestival in Utrecht is Het Hof van Cartesius, onderdeel van project 'Werkspoorkwartier: Circulair Creatief Maakgebied'.

Buurtbatterij als oplossing in overgang naar duurzame energie
1 mei 2018

De tijdelijke opslag van duurzame stroom in een ‘buurtbatterij’ is een oplossing die netbeheerders gebruiken in de overgang naar duurzamere energie.