Duurzaam, circulair Selficient-huis op De Uithof
21 juni 2018

Het studententeam Selficient van de Hogeschool Utrecht brengt circulariteit en modulariteit in de praktijk. Het prijswinnende ontwerp wordt de komende weken gebouwd in Utrecht Science Park.

Publicatie The circular economy – a powerful force for climate mitigation
20 juni 2018

De publicatie 'The circular economy - a powerful force for climate mitigation' onderzoekt hoe een meer circulaire economie bijdraagt aan minder CO2-uitstoot. Het rapport concludeert dat de circulaire economie deze uitstoot sterk kan verminderen en hierom meer centrale aandacht verdient in het beleid.

Het Hof van Cartesius is 'inspiring green development in Europe'
11 juni 2018

Circulaire broedplaats Het Hof van Cartesius is een van de inspirerende groene ontwikkelingen in Europa die Pop-Up City belicht.

Smart Cities podcast 'Bidirectional Chargers'
4 juni 2018

Smart Cities Information System publiceerde een podcast over 'Bidirectional Chargers'. Hierin komt onder andere Muriel Pels van gemeente Utrecht aan het woord over de uitdagingen van project IRIS in de wijk Kanaleneiland.

Alternatieven voor de CV-ketel
30 mei 2018

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakte een informatieblad over technieken voor duurzame warmte die de gasgestookte cv-ketel kunnen vervangen.

Terugblik demonstratie: Smart Solar Charging laadt 20 elektrische auto's tegelijkertijd op met zonne-energie
29 mei 2018

Tijdens een feestelijke aangelegenheid op 23 mei 2018 werd het 10-jarige bestaan van Smart Solar Charging gevierd en had Utrecht een Europese primeur. Lees hier een kort verslag van de avond en bekijk een overzicht van enkele media-uitingen over de demonstratie.

De Dag van de Architectuur in Werkspoorkwartier
28 mei 2018

In het weekend van 1, 2 en 3 juni 2018 viert Nederland 'De Dag van de Architectuur'. Ook de stad Utrecht biedt een afwisselend programma aan iedereen met interesse in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Onderdeel hiervan zijn de duurzame ontwikkelingen in het Werkspoorkwartier.