Alternatieven voor de CV-ketel
30 mei 2018

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakte een informatieblad over technieken voor duurzame warmte die de gasgestookte cv-ketel kunnen vervangen.

Terugblik demonstratie: Smart Solar Charging laadt 20 elektrische auto's tegelijkertijd op met zonne-energie
29 mei 2018

Tijdens een feestelijke aangelegenheid op 23 mei 2018 werd het 10-jarige bestaan van Smart Solar Charging gevierd en had Utrecht een Europese primeur. Lees hier een kort verslag van de avond en bekijk een overzicht van enkele media-uitingen over de demonstratie.

De Dag van de Architectuur in Werkspoorkwartier
28 mei 2018

In het weekend van 1, 2 en 3 juni 2018 viert Nederland 'De Dag van de Architectuur'. Ook de stad Utrecht biedt een afwisselend programma aan iedereen met interesse in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Onderdeel hiervan zijn de duurzame ontwikkelingen in het Werkspoorkwartier.

UITNODIGING 'Met of zonder producentenverantwoordelijkheid naar een circulaire economie?'
24 mei 2018

Op dinsdagmiddag 29 mei organiseren het VVM netwerk van milieuprofessionals en USI in Utrecht het symposium 'Met of zonder producentenverantwoordelijkheid naar een circulaire economie?'

Europese primeur in Utrecht: 20 volledig elektrische auto’s op zon geladen na zonsondergang
24 mei 2018

Een unieke inkijk in het energiesysteem van de toekomst: gisterenavond 23 mei werden voor het eerst in Europa twintig volledig elektrische auto’s gelijktijdig geladen op de kracht van de zon, terwijl de zon al onder was.

Eurocommissaris Karmenu Vella opent binnentuin Het Hof van Cartesius
22 mei 2018

Hoog bezoek opende de binnentuin van Het Hof van Cartesius tijdens het openingsfestival van de EU Green Week op 21 mei in Utrecht. Eurocommissaris Karmenu Vella en Utrechts wethouder Duurzaamheid Lot van Hooijdonk waren aanwezig bij deze volgende mijlpaal voor EFRO-project Werkspoorkwartier.

Video 'IRIS meets Carolien van Hemel'
16 mei 2018

Utrecht speelt een belangrijke rol in de EU Green Week 2018. Met project IRIS worden stedelijke gebieden betere plaatsen voor mens en milieu. USI's directeur Carolien van Hemel vertelt over IRIS in een inspirerende video.