Planbureau voor de Leefomgeving: 'Circulaire economie vergt kabinetsbrede aanpak'
10 mei 2018

Het Planbureau voor de Leefomgeving betoogt dat het rijksbrede programma 'Circulaire Economie' kabinetsbreed wordt aangepakt.

EU Green Week in Utrecht
2 mei 2018

In de EU Green Week van 21 tot 25 mei 2018 wordt er gekeken naar manieren waarop de Europese Unie steden helpt betere plaatsen te worden om te wonen en te werken. Een van de locaties van het openingsfestival in Utrecht is Het Hof van Cartesius, onderdeel van project 'Werkspoorkwartier: Circulair Creatief Maakgebied'.

Buurtbatterij als oplossing in overgang naar duurzame energie
1 mei 2018

De tijdelijke opslag van duurzame stroom in een ‘buurtbatterij’ is een oplossing die netbeheerders gebruiken in de overgang naar duurzamere energie.

Eindrapportage Inside Out Proof-of-Principle: energieleverende flats zijn mogelijk
26 april 2018

De eerste fase van Inside Out, het TKI-project ‘Inside Out Proof-of-Principle’, is afgerond. Een openbare samenvatting van de eindrapportage is nu beschikbaar.

Werkspoorkwartier genomineerd voor meest circulaire werklocatie
19 april 2018

Werkspoorkwartier in Utrecht is genomineerd voor meest circulaire werklocatie voor de ABN AMRO Circular Economy Awards.

Rapport ‘Circulair, circulairder, circulairst’: een vergelijking van tools voor circulair inkopen
17 april 2018

Het actuele overzichtsrapport ‘Circulair, circulairder, circulairst’ van het Utrecht Sustainability Institute vergelijkt tien veelgebruikte tools voor circulair inkopen. Deze tools helpen inkopers met de uitdaging om producten of diensten in te kopen met oog voor circulaire aspecten.

Rapport over cijfers, drempels en kansen voor circulaire matrasketen
10 april 2018

Hoe kunnen we matrasrecycling beter aanpakken? In het openbaar rapport ‘De matrasketen’ staat actuele informatie over cijfers, drempels en kansen.