USI zoekt stagiair planologische ontwikkeling Werkspoorkwartier
1 juli 2019

Wil je leren hoe je een bedrijventerrein planologisch in kaart brengt? Werk je graag mee aan een onderzoek naar stedelijke ontwikkeling? Wil je historisch onderzoek maatschappelijk relevant maken?

Nieuwe laadpalen op Utrecht Science Park
26 juni 2019

Deze maand plaatst de Universiteit Utrecht 16 laadpalen voor elektrisch vervoer op het Utrecht Science Park. De laadpalen zijn onderdeel van een van de vijf proeftuinen in de regio Utrecht waarin innovatieproject Smart Solar Charging wordt doorontwikkeld en getest.

USI nieuwsbrief juni 2019
3 juni 2019

Lees de nieuwsbrief van juni 2019, met actuele ontwikkelingen waarbij het Utrecht Sustainability Institute betrokken is.

IRIS challenge ‘Grip op je energierekening’
21 mei 2019

Met de challenge 'Grip op je energierekening' daagt project IRIS iedereen uit om met voorstellen te komen waarmee huurders meer inzicht krijgen in hun energierekening.

Handleiding Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap
8 mei 2019

De EBU-handleiding Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap is sinds deze week online beschikbaar. Dit handboek geeft inzicht in beschikbaarheid en toepasbaarheid van gebruikte materialen.

Uniek energiesysteem met laadpaal en deelauto nu ook in Kanaleneiland
3 mei 2019

Bewoners en bezoekers van Kanaleneiland kunnen sinds 2 mei 2019 gebruik maken van een bidirectionele laadpaal. Deze laadpaal kan elektrische motorvoertuigen opladen, maar deze ook weer ontladen.

Publicatie 'Naar een circulaire keten voor bulkmetalen'
23 april 2019

Amsterdam Economic Board publiceerde 'Naar een circulaire keten voor bulkmetalen'. USI's Joppe van Driel onderzocht hiervoor de cijfers, kansen en drempels voor een circulaire metaalketen.