IRIS Webinar ‘A battery on wheels’
13 september 2019

In de gratis webinar A battery on wheels… mobility and energy meet with Vehicle 2 Grid technology op 23 september 2019 ontdek je hoe het eerste AC bidirectionele netwerk voor elektrische voertuigen in Utrecht in de praktijk is uitgebracht en met grote stappen uitgebreid wordt.

USP lanceert korte film over circulair icoon Werkspoorkwartier
5 september 2019

Utrecht Science Park lanceert een korte video over het Utrechtse Werkspoorkwartier, een icoon voor circulaire herontwikkeling. De video laat zien hoe onderzoek, onderwijs en circulair ondernemerschap samenkomen in dit gebied.

Universiteit Utrecht publiceert eerste Duurzaamheidsjaarverslag
5 augustus 2019

In de zomer van 2019 publiceert de Universiteit Utrecht haar eerste Duurzaamheidsjaarverslag. Dit verslag laat zien wat de universiteit bijdraagt op het terrein van duurzaamheid.

USI zoekt stagiair planologische ontwikkeling Werkspoorkwartier
1 juli 2019

Wil je leren hoe je een bedrijventerrein planologisch in kaart brengt? Werk je graag mee aan een onderzoek naar stedelijke ontwikkeling? Wil je historisch onderzoek maatschappelijk relevant maken?

Nieuwe laadpalen op Utrecht Science Park
26 juni 2019

Deze maand plaatst de Universiteit Utrecht 16 laadpalen voor elektrisch vervoer op het Utrecht Science Park. De laadpalen zijn onderdeel van een van de vijf proeftuinen in de regio Utrecht waarin innovatieproject Smart Solar Charging wordt doorontwikkeld en getest.

USI nieuwsbrief juni 2019
3 juni 2019

Lees de nieuwsbrief van juni 2019, met actuele ontwikkelingen waarbij het Utrecht Sustainability Institute betrokken is.

IRIS challenge ‘Grip op je energierekening’
21 mei 2019

Met de challenge 'Grip op je energierekening' daagt project IRIS iedereen uit om met voorstellen te komen waarmee huurders meer inzicht krijgen in hun energierekening.