Publicatie 'Cirkelstad Stadsblad special edition': uitgave naar aanleiding van de nationale werkconferentie 2018
19 december 2018

De Special Edition van Cirkelstad Stadsblad biedt de stand van zaken in Nederland op het gebied van circulair en inclusief bouwen. USI's Joppe van Driel was aanwezig bij de Building Holland werkconferentie 2018 en schreef naar aanleiding daarvan diverse artikelen over de circulaire bouwpraktijken in ons land.

Studenten aan de slag met slimme data-diensten voor bewoners Utrecht
6 december 2018

De komende maanden gaan twee teams van internationale studenten aan de slag om de gemeente Utrecht en woningcorporatie Bo-Ex te helpen met het ontwikkelen van goede data-diensten, in het kader van het IRIS-project in Kanaleneiland-Zuid. Doel is om ideeën te verbeteren voor data-diensten die afgestemd zijn op de behoeften en wensen van bewoners, voor een gezonde leefomgeving.

Project CRYSTAL wint RVB Innovatieprijs 2018
15 november 2018

Projectpartner het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft dit jaar voor het eerst een interne Innovatieprijs uitgereikt. Het TKI-project CRYSTAL mocht als allereerste initiatief deze Innovatieprijs in ontvangst nemen.

Werkspoorkwartier winnaar ABN AMRO Circular Economy Awards 2018
8 november 2018

Werkspoorkwartier in Utrecht is de winaar van de ABN AMRO Circular Economy Awards. De jury selecteerde Werkspoorkwartier in de categorie ‘beste circulaire werkgebied’. “Het is een initiatief dat de pioniersfase al voorbij is, maar vol mooie ambities zit”.

Lancering film over de Inside Out pilotwoning
10 oktober 2018

Vandaag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, lanceert woningcorporatie en projectpartner Bo-Ex een film over het project Inside Out. Benieuwd hoe de partners de pilotwoning hebben gerealiseerd en wat de bewoner van de pilotwoning vindt van Inside Out? Bekijk de film!

Werkspoorkwartier Utrecht finalist ABN AMRO Circular Economy Awards
9 oktober 2018

Werkspoorkwartier in Utrecht is één van de drie finalisten van de ABN AMRO Circular Economy Awards. De jury selecteerde Werkspoorkwartier in de categorie ‘beste circulaire werkgebied’. “Het is een initiatief dat de pioniersfase al voorbij is, maar vol mooie ambities zit”.

Jacqueline Cramer: 'Til reststromen biomassa op hoger plan'
8 oktober 2018

Naar aanleiding van Circular Economy Lab 18 schreef Jacqueline Cramer voor Tijdschrift Milieu het artikel 'Til reststromen biomassa op hoger plan'.