Hof van Cartesius hoogste Utrechtse notering in Trouws duurzame 100 van 2019
11 oktober 2019

Landelijk dagblad Trouw presenteert dit jaar voor de elfde keer de Duurzame 100, de ranglijst van groenste denkers en doeners in Nederland. Het Hof van Cartesius staat op plek 17.

Ruim honderdvijftig bezoekers bij ‘Afval? Dit kun je ermee doen!’
8 oktober 2019

Meer dan 75 kinderen en hun ouders gingen tijdens het Weekend van de Wetenschap op Circulaire Ontdekkingstocht. Op 6 oktober op het Utrecht Science Park namen zij enthousiast deel aan ‘Afval. Dit kun je ermee doen!’ en leerden over bouwen met hergebruikte materialen zoals dit in het Utrechtse Werkspoorkwartier gebeurt.

Utrecht opnieuw in top Europa's meest concurrerende regio's
7 oktober 2019

Utrecht behoort opnieuw tot de top van de meest concurrerende regio's in Europa en staat op een gedeelde tweede plaats.

Circulaire ontdekkingstocht bij Weekend van de Wetenschap
17 september 2019

Op zondag 6 oktober 2019 opent de Universiteit Utrecht haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. De ervaringen in circulair bouwen uit het Utrechtse Werkspoorkwartier ontbreken natuurlijk niet in het programma.

IRIS Webinar ‘A battery on wheels’
13 september 2019

In de gratis webinar A battery on wheels… mobility and energy meet with Vehicle 2 Grid technology op 23 september 2019 ontdek je hoe het eerste AC bidirectionele netwerk voor elektrische voertuigen in Utrecht in de praktijk is uitgebracht en met grote stappen uitgebreid wordt.

USP lanceert korte film over circulair icoon Werkspoorkwartier
5 september 2019

Utrecht Science Park lanceert een korte video over het Utrechtse Werkspoorkwartier, een icoon voor circulaire herontwikkeling. De video laat zien hoe onderzoek, onderwijs en circulair ondernemerschap samenkomen in dit gebied.

Universiteit Utrecht publiceert eerste Duurzaamheidsjaarverslag
5 augustus 2019

In de zomer van 2019 publiceert de Universiteit Utrecht haar eerste Duurzaamheidsjaarverslag. Dit verslag laat zien wat de universiteit bijdraagt op het terrein van duurzaamheid.