Cirkelstad Stadsblad Special Edition 2019-2020
1 november 2019

Wat is er in 2019 aan circulaire bouw en infrastructuur gerealiseerd? Aan de hand van de driedaagse werkconferentie Building Holland van Cirkelstad geven USI's Joppe van Driel en Seléne van der Poel een overzicht van alle initiatieven in Nederland.

Werkspoorfabriek opent haar deuren
30 oktober 2019

De Werkspoorfabriek aan de Schaverijstraat in Utrecht transformeerde tot een bedrijfsverzamelgebouw waar nu 48 maakbedrijven gevestigd zijn. Zaterdag 2 november is het open huis.

PERSBERICHT - Utrecht Science Park eerste campus met groot bidirectioneel laadnetwerk
16 oktober 2019

Met tweeëndertig gloednieuwe Smart Solar Charging laadpunten is het Utrecht Science Park de eerste campus ter wereld die bidirectioneel laden volgens de nieuwe open standaard ISO 15118 mogelijk maakt. Dit laadsysteem kan elektrische auto’s zowel laden als ontladen, zodat zij actief bijdragen aan slimme energienetwerken.

Hof van Cartesius hoogste Utrechtse notering in Trouws duurzame 100 van 2019
11 oktober 2019

Landelijk dagblad Trouw presenteert dit jaar voor de elfde keer de Duurzame 100, de ranglijst van groenste denkers en doeners in Nederland. Het Hof van Cartesius staat op plek 17.

Ruim honderdvijftig bezoekers bij ‘Afval? Dit kun je ermee doen!’
8 oktober 2019

Meer dan 75 kinderen en hun ouders gingen tijdens het Weekend van de Wetenschap op Circulaire Ontdekkingstocht. Op 6 oktober op het Utrecht Science Park namen zij enthousiast deel aan ‘Afval. Dit kun je ermee doen!’ en leerden over bouwen met hergebruikte materialen zoals dit in het Utrechtse Werkspoorkwartier gebeurt.

Utrecht opnieuw in top Europa's meest concurrerende regio's
7 oktober 2019

Utrecht behoort opnieuw tot de top van de meest concurrerende regio's in Europa en staat op een gedeelde tweede plaats.

Circulaire ontdekkingstocht bij Weekend van de Wetenschap
17 september 2019

Op zondag 6 oktober 2019 opent de Universiteit Utrecht haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. De ervaringen in circulair bouwen uit het Utrechtse Werkspoorkwartier ontbreken natuurlijk niet in het programma.