Launch film: Circulaire renovatie – Oude gebouwen met een modulaire invulling
21 november 2019

Hoe kun je een verouderde fabriekshal circulair renoveren? Ontdek de duurzame herontwikkeling van de Werkspoorfabriek in Utrecht met Gabrielle (Erfgoed Werkspoor Utrecht) en Eldin (Sustainer Homes) in de film ‘Circulaire renovatie - Oude gebouwen met een modulaire invulling’.

Launch film: Restafval als bouwmateriaal - Het opzetten van een circulaire hub
19 november 2019

Wat is het belang van een circulaire hub? En wat komt er allemaal kijken bij het opzetten ervan? Ontdek het in de film 'Circulaire Hub - Restafval als bouwmateriaal'.

USI Nieuwsbrief november 2019
18 november 2019

De USI nieuwsbrief van november 2019 is verschenen.

Inaugurele rede Wilfried van Sark: De rol van zonne-energie in de samenleving
3 november 2019

Op 31 oktober hield UU hoogleraar Wilfried van Sark de oratie 'De rol van zonne-energie in de samenleving'.

Cirkelstad Stadsblad Special Edition 2019-2020
1 november 2019

Wat is er in 2019 aan circulaire bouw en infrastructuur gerealiseerd? Aan de hand van de driedaagse werkconferentie Building Holland van Cirkelstad geven USI's Joppe van Driel en Seléne van der Poel een overzicht van alle initiatieven in Nederland.

Werkspoorfabriek opent haar deuren
30 oktober 2019

De Werkspoorfabriek aan de Schaverijstraat in Utrecht transformeerde tot een bedrijfsverzamelgebouw waar nu 48 maakbedrijven gevestigd zijn. Zaterdag 2 november is het open huis.

PERSBERICHT - Utrecht Science Park eerste campus met groot bidirectioneel laadnetwerk
16 oktober 2019

Met tweeëndertig gloednieuwe Smart Solar Charging laadpunten is het Utrecht Science Park de eerste campus ter wereld die bidirectioneel laden volgens de nieuwe open standaard ISO 15118 mogelijk maakt. Dit laadsysteem kan elektrische auto’s zowel laden als ontladen, zodat zij actief bijdragen aan slimme energienetwerken.