Pathways to Sustainability Conference 2020 terug te kijken
9 maart 2020

De jaarlijkse Universiteit Utrecht Pathways to Sustainability conference van 5 maart 2020 is online terug te kijken.

Project Smart Solar Charging genomineerd voor Pathways to Sustainability Award
5 maart 2020

Smart Solar Charging is een van de genomineerden voor de Pathways to Sustainability Award. Hiermee is Smart Solar Charging een van de beste transdisciplinaire onderzoeksprojecten waar de Universiteit Utrecht en externe stakeholders aan verbonden zijn.

Film: Hoe Smart Solar Charging de energietransitie mogelijk maakt
20 januari 2020

Het energiesysteem van de toekomst, hoe ziet dat eruit? Door autobatterijen in te zetten voor opslag van duurzame energie is Smart Solar Charging in Utrecht een unieke oplossing voor de energietransitie.

USI nieuwsbrief januari 2020
17 januari 2020

Vandaag verscheen de USI nieuwsbrief van januari. Deze nieuwsbrief staat vol met ontwikkelingen en evenementen waarbij het Utrecht Sustainability Institute betrokken is. Deze nieuwsbrief blikt terug op hoogtepunten uit 2019 en kijkt vooruit naar inspirerende bijeenkomsten en bijzondere innovatieprojecten in 2020.

Launch film: Circulaire nieuwbouw - De kracht van collectief
9 januari 2020

Samen aan de slag in circulaire nieuwbouw, waarom en hoe? Charlotte en Daniël vertellen over samenwerken bij coöperatie Het Hof van Cartesius in de minidocumentaire 'Circulaire nieuwbouw. De kracht van collectief'.

Publicatie: Opschaling van de circulaire bouw
24 december 2019

Opschaling van de circulaire bouw, dat was het thema tijdens de partnerdag van Cirkelstad op 6 november 2019. De publicatie Opschaling beschrijft de geleerde lessen van vijf concrete opschalingscases en biedt handvatten.

PERSBERICHT: Utrechtse hoogbouwflat wordt energieleverend – Europese primeur dankzij Inside Out renovatiesysteem
18 december 2019

De Henriëttedreef in Utrecht Overvecht heeft begin 2020 de Europese primeur: de flat gaat van gas af en wordt energieleverend met het Inside Outsysteem.