Hoogleraar duurzaam innoveren Jacqueline Cramer op Dag van de Duurzaamheid met emeritaat
4 oktober 2016

Hoogleraar Duurzaam Innoveren en oprichter van USI Jacqueline Cramer neemt op 10 oktober 2016, de Dag van de Duurzaamheid, afscheid van de Universiteit Utrecht vanwege haar emeritaat.

Mobiliteit van de toekomst toegankelijk voor groot publiek regio Utrecht
30 september 2016

Op vrijdag 30 september is de eerste We Drive Solar deelauto in gebruik genomen in Lombok. Deze 100% elektrische auto rijdt op lokale zonne-energie.

USI nieuwsbrief september
20 september 2016

De nieuwsbrief geeft actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die we graag met u delen.

New Energy Lab 2016: Nieuwe energie in de wijk
15 september 2016

Elektrisch rijden is mooi, elektrisch rijden op zonne-energie in deelauto’s is nog veel mooier. Het is de kern van een duurzaam wijkenergiesysteem. Deze avond geeft alle actuele ins en outs.

Gevelbranche wil circulair
9 september 2016

Artikel in Tijdschrift Milieu naar aanleiding van het Circular Economy Lab over zelfvoorzienend worden in metaalgebruik, met de case gevelaluminium als voorbeeld.

Kansen en keuzes voor een nieuw en groter centrum van Utrecht
1 september 2016

Rondom de Jaarbeurs en het Westplein breidt Utrecht haar centrum uit. De gemeente organiseert op zaterdag 24 september een stadsgesprek over het nieuwe deel van het centrum. Iedereen kan dan meekijken en meedenken over de plannen en vraagstukken.

USI nieuwsbrief augustus
31 augustus 2016

De nieuwsbrief geeft actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die we graag met u delen.