Verhuizing naar duurzaamheidshub
30 augustus 2016

Begin oktober wordt er op Utrecht Science Park/De Uithof een nieuwe duurzaamheidshub geopend, waar Green Office Utrecht, Urban Futures Studio en het Utrecht Sustainability Institute gezamenlijk gebruik van gaan maken. Ook het Programmateam Duurzaamheid, waar de Green Office onderdeel van uit maakt, verhuist naar deze plek.

Stadslab on tour naar het Nieuwe Centrum
29 augustus 2016

Op zaterdag 24 september gaat het Stadslab on tour door het Nieuwe Centrum. Je kunt deze dag intensief meepraten met de gemeente Utrecht over de kansen van dit nieuwe centrumgebied én rondwandelen door het gebied.

Kennisbank Cirkelregio Utrecht
29 augustus 2016

Een van de activiteiten van Cirkelregio Utrecht is de opbouw van een Kennisbank over circulaire initiatieven en data over de circulaire economie in de regio Utrecht.

Artikelen glasvezelmonitoring in VV+
28 juli 2016

Recent zijn er twee artikelen verschenen over het FOME-BES project, waarin met behulp van glasvezeltechnologie onderzoek wordt gedaan naar de werking van bodemenergiesystemen. (afbeelding: Deltares, P. Doornenbal 2011)

Assetmanagement ontmoet circulaire economie - Lichtkogel
18 juli 2016

Interview in Lichtkogel (Rijkswaterstaat) met voormalig VROM-minister Jacqueline Cramer, boegbeeld van de circulaire economie, en Jenne van der Velde, topadviseur Assetmanagement van Rijkswaterstaat.

Rapport: Circulaire potentie voor de Cirkelregio Utrecht
18 juli 2016

TNO heeft voor Cirkelregio Utrecht een economische onderbouwing gemaakt van prioritaire grondstofstromen op weg naar een circulaire economie.

Technische innovatie en samenwerkend netwerk basis voor circulaire gevelindustrie
24 juni 2016

Conclusie Circular Economy Lab 13: Zelfvoorzienend worden in metaalgebruik, kan dat? De case circulaire aluminiumgevels als voorbeeld.