USI nieuwsbrief september
20 september 2016

De nieuwsbrief geeft actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die we graag met u delen.

New Energy Lab 2016: Nieuwe energie in de wijk
15 september 2016

Elektrisch rijden is mooi, elektrisch rijden op zonne-energie in deelauto’s is nog veel mooier. Het is de kern van een duurzaam wijkenergiesysteem. Deze avond geeft alle actuele ins en outs.

Gevelbranche wil circulair
9 september 2016

Artikel in Tijdschrift Milieu naar aanleiding van het Circular Economy Lab over zelfvoorzienend worden in metaalgebruik, met de case gevelaluminium als voorbeeld.

Kansen en keuzes voor een nieuw en groter centrum van Utrecht
1 september 2016

Rondom de Jaarbeurs en het Westplein breidt Utrecht haar centrum uit. De gemeente organiseert op zaterdag 24 september een stadsgesprek over het nieuwe deel van het centrum. Iedereen kan dan meekijken en meedenken over de plannen en vraagstukken.

USI nieuwsbrief augustus
31 augustus 2016

De nieuwsbrief geeft actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die we graag met u delen.

Verhuizing naar duurzaamheidshub
30 augustus 2016

Begin oktober wordt er op Utrecht Science Park/De Uithof een nieuwe duurzaamheidshub geopend, waar Green Office Utrecht, Urban Futures Studio en het Utrecht Sustainability Institute gezamenlijk gebruik van gaan maken. Ook het Programmateam Duurzaamheid, waar de Green Office onderdeel van uit maakt, verhuist naar deze plek.

Stadslab on tour naar het Nieuwe Centrum
29 augustus 2016

Op zaterdag 24 september gaat het Stadslab on tour door het Nieuwe Centrum. Je kunt deze dag intensief meepraten met de gemeente Utrecht over de kansen van dit nieuwe centrumgebied én rondwandelen door het gebied.