Kennisbank Cirkelregio Utrecht
29 augustus 2016

Een van de activiteiten van Cirkelregio Utrecht is de opbouw van een Kennisbank over circulaire initiatieven en data over de circulaire economie in de regio Utrecht.

Artikelen glasvezelmonitoring in VV+
28 juli 2016

Recent zijn er twee artikelen verschenen over het FOME-BES project, waarin met behulp van glasvezeltechnologie onderzoek wordt gedaan naar de werking van bodemenergiesystemen. (afbeelding: Deltares, P. Doornenbal 2011)

Assetmanagement ontmoet circulaire economie - Lichtkogel
18 juli 2016

Interview in Lichtkogel (Rijkswaterstaat) met voormalig VROM-minister Jacqueline Cramer, boegbeeld van de circulaire economie, en Jenne van der Velde, topadviseur Assetmanagement van Rijkswaterstaat.

Rapport: Circulaire potentie voor de Cirkelregio Utrecht
18 juli 2016

TNO heeft voor Cirkelregio Utrecht een economische onderbouwing gemaakt van prioritaire grondstofstromen op weg naar een circulaire economie.

Technische innovatie en samenwerkend netwerk basis voor circulaire gevelindustrie
24 juni 2016

Conclusie Circular Economy Lab 13: Zelfvoorzienend worden in metaalgebruik, kan dat? De case circulaire aluminiumgevels als voorbeeld.

Rachel Carson Milieuscriptieprijs 2016: DEADLINE 15 JULI
14 juni 2016

HBO-bachelor en WO-masterscripties met een directe relatie tot milieu of duurzame ontwikkeling kunnen meedingen naar de Rachel Carson Milieuscriptieprijs.

Bouwen aan de Cirkelregio Utrecht
6 juni 2016

Tijdens Campus Party op 27 mei hielden 12 ‘circulaire allianties’ een pitch voor hun project. De oogst: waardevolle adviezen van betrokken experts en concrete toezeggingen van bestuurders. Weer volop input om verder te werken aan de Cirkelregio Utrecht.