Volgende fase Inside Out: eerste langsgevels geplaatst
9 juni 2020

De eerste energieleverende flat van Europa is een stap dichterbij. Projectpartners van Inside Out plaatsten op 8 juni 2020 de eerste gevels bij de hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht. Dit is het startsein voor de volgende fase van het project, waarbij de gevels van de woningen aangepakt worden.

SustainaBul Best Practice award voor project Inside Out
2 juni 2020

De regio Utrecht scoort goed bij de SustainaBul 2020. De Hogeschool Utrecht scoorde de vierde plek, de Universiteit Utrecht bemachtigde de zesde plek en het Utrechtse project Inside Out won de SustainaBul Best Practice award.

Werkspoorkwartier in coronatijden: volop bedrijvigheid
29 mei 2020

Een bedrijventerrein in coronatijden, daar is toch niks te beleven? Niets is minder waar voor het Werkspoorkwartier in Utrecht: op diverse plekken werken projectpartners aan een aantrekkelijk vestigingsgebied.

Provincie Utrecht ontwikkelt een circulaire doelenboom
30 april 2020

Hoe kan Utrecht handen en voeten geven aan de transitie naar een circulaire economie? De circulaire doelenboom vertaalt ambities naar handvatten.

Klimaatcontainer volgende mijlpaal voor energieleverende hoogbouwflats
28 april 2020

Op het dak van de hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht staat sinds 23 april 2020 de eerste aardgasvrije klimaatcontainer van BOS Installatiewerken. Dit is een volgende stap voor het renovatiesysteem Inside Out, dat hoogbouwflats energieleverend wil maken.

Utrechts Energie Protocol: stappenplan voor (her)ontwikkeling stedelijke gebieden
15 april 2020

Hoe houd je als gemeente of grondeigenaar koers tijdens het energie- of klimaatneutraal (her-)ontwikkelen van stedelijke gebieden? Het Utrechts Energie Protocol biedt een praktische leidraad.

Coronacrisis: Inside Out aanpak Henriëttedreef gaat door
2 april 2020

Het zijn bijzondere tijden waarin de wereld in de greep is van COVID-19. Met de nodige voorzorgsmaatregelen gaat het werk aan de hoogbouwflat aan de Henriëttedreef door en werken de Inside Outpartners aan een veilige en geslaagde renovatie.