Provincie Utrecht ontwikkelt een circulaire doelenboom
30 april 2020

Hoe kan Utrecht handen en voeten geven aan de transitie naar een circulaire economie? De circulaire doelenboom vertaalt ambities naar handvatten.

Klimaatcontainer volgende mijlpaal voor energieleverende hoogbouwflats
28 april 2020

Op het dak van de hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht staat sinds 23 april 2020 de eerste aardgasvrije klimaatcontainer van BOS Installatiewerken. Dit is een volgende stap voor het renovatiesysteem Inside Out, dat hoogbouwflats energieleverend wil maken.

Utrechts Energie Protocol: stappenplan voor (her)ontwikkeling stedelijke gebieden
15 april 2020

Hoe houd je als gemeente of grondeigenaar koers tijdens het energie- of klimaatneutraal (her-)ontwikkelen van stedelijke gebieden? Het Utrechts Energie Protocol biedt een praktische leidraad.

Coronacrisis: Inside Out aanpak Henriëttedreef gaat door
2 april 2020

Het zijn bijzondere tijden waarin de wereld in de greep is van COVID-19. Met de nodige voorzorgsmaatregelen gaat het werk aan de hoogbouwflat aan de Henriëttedreef door en werken de Inside Outpartners aan een veilige en geslaagde renovatie.

Pathways to Sustainability Conference 2020 terug te kijken
9 maart 2020

De jaarlijkse Universiteit Utrecht Pathways to Sustainability conference van 5 maart 2020 is online terug te kijken.

Project Smart Solar Charging genomineerd voor Pathways to Sustainability Award
5 maart 2020

Smart Solar Charging is een van de genomineerden voor de Pathways to Sustainability Award. Hiermee is Smart Solar Charging een van de beste transdisciplinaire onderzoeksprojecten waar de Universiteit Utrecht en externe stakeholders aan verbonden zijn.

Film: Hoe Smart Solar Charging de energietransitie mogelijk maakt
20 januari 2020

Het energiesysteem van de toekomst, hoe ziet dat eruit? Door autobatterijen in te zetten voor opslag van duurzame energie is Smart Solar Charging in Utrecht een unieke oplossing voor de energietransitie.