Kom naar Weekend van de Wetenschap in het Werkspoorkwartier
30 augustus 2018

Bouw jij mee aan de circulaire economie? Kom dan naar het Werkspoorkwartier in Utrecht op zaterdag 6 oktober! Met jouw prachtige creaties laat je ook je ouders zien hoe je materialen kunt hergebruiken.

Grote partijen tekenen duurzaam Betonakkoord
13 juli 2018

Met het ondertekende betonakkoord spreken producenten, opdrachtgevers en aannemers af om de betonsector te verduurzamen.

Voorstel hoofdlijnen Klimaatakkoord
10 juli 2018

De Nederlandse bijdrage aan het Klimaatakkoord is een belangrijke stap dichterbij gekomen. Alle partijen die afgelopen maanden hebben meegewerkt, onderschrijven het vandaag gepresenteerde 'Voorstel voor hoofdlijnen van het Klimaatakkoord'.

PERSBERICHT: Proefwoning voor energieleverende hoogbouwflats in de maak
2 juli 2018

Een uniek verduurzamingsexperiment in de praktijk: aan de Henriëttedreef in Utrecht wordt het eerste, bewoonde appartement aangepakt volgens het Inside Out renovatiesysteem.

Duurzaam, circulair Selficient-huis op De Uithof
21 juni 2018

Het studententeam Selficient van de Hogeschool Utrecht brengt circulariteit en modulariteit in de praktijk. Het prijswinnende ontwerp wordt de komende weken gebouwd in Utrecht Science Park.

Publicatie The circular economy – a powerful force for climate mitigation
20 juni 2018

De publicatie 'The circular economy - a powerful force for climate mitigation' onderzoekt hoe een meer circulaire economie bijdraagt aan minder CO2-uitstoot. Het rapport concludeert dat de circulaire economie deze uitstoot sterk kan verminderen en hierom meer centrale aandacht verdient in het beleid.

Het Hof van Cartesius is 'inspiring green development in Europe'
11 juni 2018

Circulaire broedplaats Het Hof van Cartesius is een van de inspirerende groene ontwikkelingen in Europa die Pop-Up City belicht.