30 oktober 2019

De Werkspoorfabriek aan de Schaverijstraat in Utrecht transformeerde tot een bedrijfsverzamelgebouw waar nu 48 maakbedrijven gevestigd zijn. Zaterdag 2 november opent de fabriek officieel haar deuren voor het grote publiek tijdens een open huis.

De Werkspoorfabriek tijdens de circulaire renovatie. Kom op 2 november kijken hoe het er nu uitziet.

 

De 175-meter lange loods stond tot de jaren zeventig in het teken van treinen en bruggen bouwen. Nu is de Werkspoorfabriek een plek van ontmoeting, waar creatieve ondernemers kunnen samenwerken en groeien. Zo bestaat het interieur uit een duurzaam box-in-box-systeem met glaswanden, ontworpen door het Utrechtse bedrijf Sustainer Homes. Ook zijn er ruimtes voor evenementen die gehuurd kunnen worden door huurders en externen.

Creatieve bedrijfsruimte
De Werkspoorfabriek is een van de locaties van project ‘Werkspoorkwartier: Creatief, Circulair Maakgebied’, waarmee het gebied tot een toonaangevend vestigingsgebied transformeert. De fabriek draagt onder andere 10.000 m2 bedrijvigheid bij. In het pand, geëxploiteerd door de Stadstuin, vestigden zich 48 bedrijven uit de maak- en creatieve industrie.

Open huis
Het publiek is welkom om op zaterdag 2 november 2019 een kijkje te nemen in de nieuwe Werkspoorfabriek. Tussen 11:00 en 16:00 uur is het open huis aan Schaverijstraat 9-15 in Utrecht.

 

Lees meer
> Lees meer over project 'Werkspoorkwartier: Creatief, Circulair Maakgebied'