5 mei 2016

De regio Utrecht werkt aan de stad van de toekomst: een schone, gezonde en duurzame leefomgeving. Tijdens de Innovation Expo op 14 april 2016 stonden Utrechtse innovatieve oplossingen op het gebied van duurzame verstedelijking in de spotlight. Aan de hand van twee gebieden in Utrecht, het Science Park en Het Nieuwe Centrum, werden innovaties zoals Smart Solar Charging, slimme glasvezeltechnologie, fiets- en wandelbeleving in de stad en de Utrechtse interactietafel gepresenteerd.

Bekijk het overzicht van de Utrechtse innovaties op het Science Park en in Het Nieuwe Centrum.

Samenwerking met Slimme & Gezonde Stad
Voor deelname aan de Innovation Expo heeft Utrecht de krachten gebundeld met het programma Slimme en Gezonde Stad van het Ministerie van I&M en Rijkswaterstaat. Met deFuture City Experience lieten Utrecht en Slimme Gezonde Stad zien hoe innovatieve oplossingen en excellente kennis toegepast worden in een samenwerkend netwerk van living labs om de ambitie van de stad van de toekomst te realiseren. Deze stad is klimaatbestendig, energieneutraal en aantrekkelijk om te wonen, te werken en te verblijven. Interactie, participatie, gezondheid en beweging staan centraal dankzij innovaties en slimme ontwerpen voor openbare ruimte en infrastructuur.

Over de Innovation Expo
De Innovation Expo trok op 14 april 2016 meer dan 5500 bezoekers naar 200 stands en 25 drukbezochte bijeenkomsten. De Europese ministers van Transport en Milieu, leden van de Europese commissie en drie grote buitenlandse handelsdelegaties brachten een bezoek aan de Expo. Minister-president Rutte interviewde zeven innovatoren en minister Kamp van EZ kwam op een 3d-geprinte fiets en opende het biobased huis. De filmimpressie en alle deelnemers zijn terug te zien op www.innovatie-estafette.nl.