4 februari 2019

Op woensdagmiddag 16 januari 2019 presenteerden koplopers uit de regio Utrecht hun kijk op de circulaire economie bij de bijeenkomst 'Utrecht Circulaire Topregio'. Alliantie Cirkelregio Utrecht blikt terug op een geslaagde en afwisselende middag.

De provincie Utrecht en Alliantie Cirkelregio Utrecht presenteerden hun circulaire doelstellingen in het provinciehuis te Utrecht. Hiermee gaven ze een duiding van de vele initiatieven die er nu al binnen onze regio opbloeien en de stappen die wezenlijk zijn om een versnelling in de transitie van een lineaire naar een circulaire economie te realiseren. 

Aanleiding van de samenkomst was de presentatie van het onderzoeksrapport van DRIFT. Prof. Dr. Derk Loorbach, directeur van DRIFT, ging samen met drie koplopers in circulaire economie in op de ontwikkelde transitiepaden.

Hierna vertelde USI's Jacqueline Cramer over de huidige status van de circulariteit in de provincie Utrecht en kansen om een echte circulaire topregio te worden. Vervolgens aan bod kwam een zestal circulaire ambassadeurs die zich inzetten de transitiekracht op regionaal niveau te versnellen. Tijdens de borrel werden meer plannen gesmeed voor Utrecht als circulaire topregio.

 

> Lees de terugblik 'Utrecht hard op weg naar een circulaire topregio'