20 september 2018

Het H2020 IRIS-project maak niet alleen gebruik van innovatieve technologieën voor een duurzame stad, maar ook van innovatieve methodes om bewoners bij het project te betrekken. De afgelopen zomer zijn er drie speciale avonden georganiseerd waarbij de bewoners van Kanaleneiland Zuid samen met ontwerpers, creatievelingen en mensen uit de lichtindustrie na hebben gedacht over de openbare verlichting van de toekomst. op de laatse avond zijn de concepten gepitched en konden bewoners door middel van nepgeld stemmen welke ideeën zij het best vonden.

In een interview vertelt Dr. Willem-Jan Renger, hoofd van de Innovatie Studio van HKU, hoe methodes die veelal gebruikt worden voor het ontwikkelen van games, ook ingezet worden voor citizen engagement. 

Lees het interview (in het Engels)

 

Project IRIS Smart Cities

De stad Utrecht is een van de drie aanvoerders in het H2020 IRIS-project, dat draait om verduurzaming van energie en mobiliteit op wijkniveau met inzet van ICT en betrokkenheid van burgers. Het internationale project IRIS - Integrated and Replicable solutions for co-creation In Sustainable cities - stimuleert ontwikkelingen in slimme, duurzame stedelijke aspiraties die repliceerbaar zijn op andere plaatsen in Europa. 

Lees meer over project IRIS