15 april 2019

Voor de Cirkelstad uitgave 'Elk jaar 10% circulairder inkopen... hoe dan? Tien tips van het front' verwerkte USI's dr. Joppe van Driel kennis uit expertdebatten tot concrete tips voor circulair aanbesteden.

 

Elk jaar een stukje circulairder inkopen. Elk jaar 10% meer, om in tien jaar tijd op 100% uit te komen. Hoe doe je dat? Om op gang te komen en de strategie te bepalen die het best bij je eigen organisatie past, biedt deze publicatie tien tips voor circulair aanbesteden. De tips zijn gebaseerd op de geleerde lessen van ervaringsdeskundigen in de circulaire en inclusieve bouwpraktijk. Tien tips van het front, van circulair aannemer- en opdrachtgeverschap.

Wat is er nodig, in dit complexe veld, om de circulaire benadering een structurele inbedding te geven in aanbestedingstrajecten, zodat je elk jaar 10% vooruit komt? Tijdens de Circulaire Markt in Den Haag op 7 november 2018 gingen ervaringsdeskundigen hierover in gesprek. Een mooie kans om geleerde lessen op te halen en om ervaringen en aanbevelingen te delen.