21 juni 2018

Het studententeam Selficient van de Hogeschool Utrecht brengt circulariteit en modulariteit in de praktijk. Hun prijswinnende ontwerp wordt de komende weken gebouwd in het Utrecht Science Park. 

Verbeterde technieken
Het Selficient-huis komt te staan tussen Bolognalaan 101 en studentencomplex Johanna. Het huis op De Uithof is in grote lijnen hetzelfde als dat in Denver is opgebouwd. Wel komen er enkele verbeteringen. De modulen sluiten nog beter op elkaar aan zodat er geen lucht weg sijpelt. De lucht/waterpomp, die zorgt voor verwarming en frisse lucht, kan nog zuiniger. Er komen dertig zonnepanelen op het dak, energie wordt opgeslagen in een accu en er komt een laadpaal voor een elektrische auto. 

Over Selficient
Selficient ontstond enkele jaren geleden. Een groep HU-studenten van verschillende opleidingen ontwierp een zelfvoorzienend huis dat is opgebouwd uit modulen. Tijdens de Solar Decathlon, een wedstrijd voor het meest duurzame huis in de VS, eindigde Selficient als zevende van de elf deelnemers. Ook won het de publieksprijs. In 2019 doet de groep mee aan de Solar Decathlon Europe, in Hongarije.
 

> Meer lezen