Cirkelregio Utrecht gaat voor circulaire samenleving met nieuwe website
1 juli 2020

We maken allemaal deel uit van de Cirkelregio Utrecht. Samen bereiken we de circulaire samenleving, waarbij informatie en kennisdeling belangrijk zijn. Op de nieuwe website van Cirkelregio Utrecht kan iedereen hiervoor terecht.

50ste Smart Solar Chargingdeelauto in Utrecht
22 juni 2020

Een mooie stap voor Smart Solar Charging in Utrecht: de vijftigste deelauto van We Drive Solar is op 19 juni 2020 in gebruik genomen. Dit markeert het startsein voor de verdubbeling van het aantal We Drive Solar locaties.

Dag van de Architectuur Utrecht in Werkspoorkwartier
12 juni 2020

Tijdens de Dag van de Architectuur Utrecht openen bijzondere gebouwen in Werkspoorkwartier hun deuren. Kom langs op 20 juni en ervaar het unieke karakter van het ‘creatief, circulair maakgebied’.

Utrecht breidt uit tot eerste bidirectionele regio
11 juni 2020

Utrecht wordt de eerste regio ter wereld die haar benodigde energie balanceert dankzij bidirectionele laadtechniek. Ook in coronatijden gaan de ontwikkelingen in project Smart Solar Charging snel.

Volgende fase Inside Out: eerste langsgevels geplaatst
9 juni 2020

De eerste energieleverende flat van Europa is een stap dichterbij. Projectpartners van Inside Out plaatsten op 8 juni 2020 de eerste gevels bij de hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht. Dit is het startsein voor de volgende fase van het project, waarbij de gevels van de woningen aangepakt worden.

SustainaBul Best Practice award voor project Inside Out
2 juni 2020

De regio Utrecht scoort goed bij de SustainaBul 2020. De Hogeschool Utrecht scoorde de vierde plek, de Universiteit Utrecht bemachtigde de zesde plek en het Utrechtse project Inside Out won de SustainaBul Best Practice award.

Werkspoorkwartier in coronatijden: volop bedrijvigheid
29 mei 2020

Een bedrijventerrein in coronatijden, daar is toch niks te beleven? Niets is minder waar voor het Werkspoorkwartier in Utrecht: op diverse plekken werken projectpartners aan een aantrekkelijk vestigingsgebied.