Launch film: Circulaire nieuwbouw - De kracht van collectief
9 januari 2020

Samen aan de slag in circulaire nieuwbouw, waarom en hoe? Charlotte en Daniël vertellen over samenwerken bij coöperatie Het Hof van Cartesius in de minidocumentaire 'Circulaire nieuwbouw. De kracht van collectief'.

Publicatie: Opschaling van de circulaire bouw
24 december 2019

Opschaling van de circulaire bouw, dat was het thema tijdens de partnerdag van Cirkelstad op 6 november 2019. De publicatie Opschaling beschrijft de geleerde lessen van vijf concrete opschalingscases en biedt handvatten.

PERSBERICHT: Utrechtse hoogbouwflat wordt energieleverend – Europese primeur dankzij Inside Out renovatiesysteem
18 december 2019

De Henriëttedreef in Utrecht Overvecht heeft begin 2020 de Europese primeur: de flat gaat van gas af en wordt energieleverend met het Inside Outsysteem.

500ste openbare laadpaal voor stad Utrecht is bidirectioneel
18 december 2019

In Kanaleneiland wordt vandaag 18 december 2019 in aanwezigheid van wethouder Linda Voortman de 500ste openbare Smart Solar Charging laadpaal van de stad geplaatst, als onderdeel van project IRIS.

Artikel Jacqueline Cramer in Milieu: 'Handvatten om de circulaire economie te versnellen'
2 december 2019

Naar aanleiding van het 20e Circular Economy Lab schreef Jacqueline Cramer het artikel 'Handvatten om de circulaire economie te versnellen'. Dit USI jubileumlab bespreekt de ervaringen van enkele succesvolle circulaire initiatieven uit de regio Utrecht.

Launch film: Circulaire renovatie – Oude gebouwen met een modulaire invulling
21 november 2019

Hoe kun je een verouderde fabriekshal circulair renoveren? Ontdek de duurzame herontwikkeling van de Werkspoorfabriek in Utrecht met Gabrielle (Erfgoed Werkspoor Utrecht) en Eldin (Sustainer Homes) in de film ‘Circulaire renovatie - Oude gebouwen met een modulaire invulling’.

Launch film: Restafval als bouwmateriaal - Het opzetten van een circulaire hub
19 november 2019

Wat is het belang van een circulaire hub? En wat komt er allemaal kijken bij het opzetten ervan? Ontdek het in de film 'Circulaire Hub - Restafval als bouwmateriaal'.