Zes multinationals streven naar 100% recyclebare verpakkingen
19 oktober 2017

Zes multinationals streven naar het gebruik van 100% herbruikbare, recycleerbare en composteerbare verpakkingen. Unilever, Mars, M&S, PepsiCo, The Coca-Cola Company, en Werner & Mertz willen dit uiterlijk in 2025 bereikt hebben.

Interview met USI's Joppe van Driel
19 oktober 2017

Projectmedewerker Joppe van Driel vertelt over zijn werk bij USI en toont zijn passie voor circulariteit in een interview met DUB.

Groen licht voor creatief en circulair Werkspoorkwartier op Dag van de Duurzaamheid
10 oktober 2017

Vandaag – 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid – heeft het Utrechtse college van burgemeester en wethouders groen licht gegeven voor een creatief en circulair Werkspoorkwartier. Het huidige bedrijventerrein transformeert de komende vier jaar tot een toonaangevend vestigingsgebied voor maakbedrijven en creatieve startups.

Dutch Mobility Hackathon: samen werken aan duurzame mobiliteit
29 september 2017

Op 17 en 18 november organiseren grote Nederlandse partners in mobiliteit de Dutch Mobility Hackathon, waarbij actuele data beschikbaar wordt gesteld om zo tot innovaties te komen.

Solar Decathlon: HU-studenten bouwen duurzaam huis
26 september 2017

Van 5 tot 15 oktober vindt de Solar Decathlon 2017 plaats in Denver, Colorado. Een team van 80 studenten van Hogeschool Utrecht (HU) doet mee aan deze wedstrijd om een zo duurzaam mogelijke woning te bouwen.

Interview Jacqueline Cramer
24 september 2017

Een interview met Jacqueline Cramer, voormalig-minister en strategisch adviseur van USI.

Drukke Utrechtse buslijn 1 volledig elektrisch
7 september 2017

De eerste elektrische twaalfmeterbus in Utrecht is op dinsdag 5 september in gebruik genomen door bestuurders van U-OV, Provincie Utrecht en gemeente Utrecht.