Rondleidingen in Het Hof van Cartesius
4 augustus 2017

Vanaf augustus 2017 biedt Het Hof van Cartesius in Utrecht circulaire safari’s. Deelnemers hiervan gaan op ontdekkingstocht door de circulaire bouwplaats.

Eerste Smart Sustainable Districts Webinar
13 juli 2017

Op 23 mei startte een serie van vier Smart Sustainable Districts (SSD) Webinars. In het webinar stond het onderwerp ‘data-driven district transformation’ centraal.

Betere afvalscheiding door universele pictogrammen
10 juli 2017

In het Circular Economy Lab over afvalloos werken kondigde Rijkswaterstaat de ontwikkeling van universele, herkenbare pictogrammen voor afvalscheiding aan. Deze pictogrammensets zijn nu rechtenvrij beschikbaar.

Proef windenergie op Utrechtse hoogbouwflat
6 juli 2017

Op donderdag 6 juli 2017 is op het dak van een hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht een innovatieve duurzame energie-oplossing geplaatst, de PowerNEST. Deze proef is onderdeel van het project Inside Out, dat onderzoekt hoe de flat energieleverend kan worden.

Eerste elektrische deelauto’s in Utrecht Science Park
26 juni 2017

Vanaf maandag 26 juni neemt de Hogeschool Utrecht elektrische deelauto’s van We Drive Solar in gebruik. Dit is een eerste stap in de realisatie van Smart Solar Charging in proeftuin Utrecht Science Park!

Dag van de Architectuur 2017 in Utrecht
13 juni 2017

Utrecht viert op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni ‘de Dag van de Architectuur’. Dit jaar draait het programma om het creëren van een gezonde en circulaire stad.

Renovatiesysteem 'Inside Out': op weg naar energieleverende hoogbouwflats
9 mei 2017

Woningcorporatie Bo-Ex onderzoekt in het consortium “Inside out” hoe haar hoogbouwflats energieleverend gemaakt kunnen worden met een modulair Inside Out renovatiesysteem. Het consortium start de komende maanden met een proef voor de Henriëttedreef in de Utrechtse wijk Overvecht (58 woningen) en bij Hogeschool Utrecht.