Dag van de Architectuur 2017 in Utrecht
13 juni 2017

Utrecht viert op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni ‘de Dag van de Architectuur’. Dit jaar draait het programma om het creëren van een gezonde en circulaire stad.

Renovatiesysteem 'Inside Out': op weg naar energieleverende hoogbouwflats
9 mei 2017

Woningcorporatie Bo-Ex onderzoekt in het consortium “Inside out” hoe haar hoogbouwflats energieleverend gemaakt kunnen worden met een modulair Inside Out renovatiesysteem. Het consortium start de komende maanden met een proef voor de Henriëttedreef in de Utrechtse wijk Overvecht (58 woningen) en bij Hogeschool Utrecht.

In Utrecht We Drive Solar
7 april 2017

Artikel in Get Connected magazine over We Drive Solar en het project Smart Solar Charging.

Duurzaamheidsprijs 2017 inschrijving geopend
4 april 2017

Op 10 oktober 2017, Dag van de Duurzaamheid, wordt de provinciale Utrechtse Duurzaamheidsprijs weer uitgereikt! Dit jaar zijn we op zoek naar innovatieve projecten of initiatieven in de provincie Utrecht, die bijdragen aan een circulaire economie.

Afvalloos werken: een wenkend perspectief
6 maart 2017

Artikel in Tijdschrift Milieu naar aanleiding van het Circular Economy Lab over afvalloos werken in de regio Utrecht.

Global Impact Challenge - deadline 5 maart
23 februari 2017

The 2017 SingularityU The Netherlands Global Impact Challenge is aiming to find the most innovative Dutch entrepreneurs with moonshot ideas that leverage exponential technology to prevent or mitigate the impact and consequences of climate change.

Start-ups en de circulaire economie
30 januari 2017

Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseerde USI in samenwerking met Het Groene Brein een Circular Economy Lab over start-ups en de circulaire economie.