Werkspoorkwartier in ‘Cohesiebeleid: een fundamentele pijler onder de Nederlandse regionale economie’
18 januari 2018

De uitgave van het Interprovinciaal Overleg ‘Cohesiebeleid: een fundamentele pijler onder de Nederlandse regionale economie‘ toont projecten die Europese steun ontvangen en op regionaal niveau succes boeken. Een van de bijzondere en succesvolle projecten die genoemd wordt, is ‘Werkspoorkwartier: Creatief Circulair Maakgebied’.

Eindrapport project FOME-BES beschikbaar
17 januari 2018

Het eindrapport van Fibre-Optic Monitoring Energiebalans en -prestaties van bodemenergiesystemen (FOME-BES) is beschikbaar. Het onderzoek heeft de meerwaarde aangetoond van DTS-glasvezeltechnologie voor ondergrondse monitoring van warmte-koude opslagsystemen (WKO).

Sector elektrisch vervoer groeide in 2 jaar met 40%
16 januari 2018

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijft de sector voor elektrisch vervoer groeien. Zo is de productie en toegevoegde waarde van elektrisch rijden in 2015 en 2016 met 40% toegenomen.

Opening Het Hof van Cartesius is volgende mijlpaal voor EFRO-Werkspoorkwartier project
15 januari 2018

Met een openingsfestival opende Het Hof van Cartesius in Utrecht op vrijdag 12 januari haar deuren. De officiële opening is een volgende stap voor project 'Werkspoorkwartier - Creatief Circulair Maakgebied'.

‘Een duurzame rondreis door Utrecht’
12 januari 2018

In het artikel 'Een duurzame rondreis door Utrecht' in magazine Thuis vertelt bewoner van de Henriëttedreef Tineke van den Haselkamp over haar ervaringen met project Inside Out.

Bo-Ex' magazine Thuis: "Uw woning wekt straks energie op"
9 januari 2018

Het artikel 'Uw woning wekt straks energie op' in Bo-Ex' magazine Thuis beschrijft het ontwikkelen van slimme, energiezuinige woningen. Utrecht is een van de lighthouse cities binnen project IRIS, waarbij in Kanaleneiland-Zuid gewerkt wordt met duurzame woonmogelijkheden.

Expertmeeting van afval naar grondstof
3 januari 2018

Op 11 januari van 14.30 - 18.00 uur vindt in het Stadskantoor te Utrecht de expertmeeting van afval naar grondstof plaats. Hierbij kunt u aanwezig zijn en vernieuwende ideeën pitchen.