Van Kanaleneiland-Zuid een duurzame wijk maken: pionieren met IRIS
15 maart 2018

Smarter Communities interviewde betrokkenen van project IRIS over de doelen en uitdagingen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland-Zuid.

PERSBERICHT: Nationale primeur Utrecht met batterij voor duurzaam energiesysteem
14 maart 2018

De megabatterij die vandaag bij de Jaarbeurs in Utrecht geplaatst wordt, is een essentiële schakel in de verduurzaming van de energievoorziening in het stationsgebied van Utrecht. Het is de eerste Powerpack die in Nederland geplaatst wordt door het consortium Smart Solar Charging.

Smart Solar Charging betrokken bij Europese Innovatiedeal
12 maart 2018

Projectpartners van het EFRO Smart Solar Charging project tekenden een Europese Innovatiedeal om belemmeringen in Europese regelgeving voor lokale energieopslag te onderzoeken.

Volgende mijlpalen voor Werkspoorkwartier
8 maart 2018

Twee nieuwe impulsen voor het Utrechtse Werkspoorkwartier: met de aanleg van het Werkspoorpad en de lancering van de nieuwe gebiedswebsite wordt het gebied steeds aantrekkelijker en bereikbaarder.

Interview met USI's Rinske van Herwaarden
7 maart 2018

Rinske van Herwaarden, medewerker communicatie en evenementen bij Utrecht Sustainability Institute, geeft inzicht in het belang van werkzaamheden in duurzaamheid.

Jacqueline Cramer over circulair inkopen: 'Gewoon doen!'
2 maart 2018

Jacqueline Cramer, voormalig-minister en strategisch adviseur bij USI, vertelt waarom het belangrijk is om kennis over circulair inkopen te delen.

Natuur & Milieu: 'Utrecht koploper in duurzaamheid'
1 maart 2018

Utrecht is de duurzaamste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit een quickscan die Natuur & Milieu uitvoerde onder 42 van de grootste stedelijke gemeenten. De milieuorganisatie vergelijkt de gemeenten op thema’s die lokaal veel milieu-impact kunnen hebben: energie, mobiliteit en afval.