23 mei 2018

Op 23 mei staat het VVM Café in Utrecht in het teken van waterstof. Wat kan deze brandstof betekenen voor industrie en mobiliteit? 

Waterstof gaat naar verwachting een belangrijke rol spelen bij de invulling van de maatschappelijke opgave om CO2 emissies drastisch te verminderen. Het is een robuuste optie die veel productie- en toepassingsmogelijkheden kent en een systeemrol vervult. Waterstof kan aan alle transitiepaden een bijdrage leveren. Voor de industrie (hogetemperatuur warmte en grondstoffen) en het vervoer (zwaardere segmenten) lijkt waterstof de hoogste toegevoegde waarde te hebben. Waterstof is een essentieel element in de energietransitie. Dat blijkt eens te meer uit de onlangs gepubliceerde Routekaart Waterstof.

Tijdens het VVM Café op 23 mei zal Marcel Weeda, één van de auteurs van de Routekaart, in vogelvlucht de (nieuwe) tijd en kansen voor waterstof toelichten en vragen beantwoorden. Vervolgens licht Hub Cox van Rijkswaterstaat toe wat er nu al mogelijk is met waterstof: emissieloos rijden in een personenauto! 

Voor de liefhebber is er gelegenheid om rijden op waterstof zelf te ervaren. Voorafgaand aan dit Café is er de mogelijkheid om - onder begeleiding - een proefrit te maken in een auto die rijdt op waterstof. Het aantal plaatsen hiervoor is beperkt.

 

Programma

17:30 Ontvangst met koffie/thee en mueslibol

18:00 Introductie van Routekaart Waterstof door Marcel Weeda (ECN) met aansluitend vragen

18:30 Benen strekken, kopje koffie of thee pakken

19:00 Introductie rijden op waterstof door Hub Cox (RWS) 

19:30 Informeel napraten onder het genot van een borrel

20:30 Einde VVM Café

 

> Meer informatie en aanmelden.