24 januari 2019

De Pathways to Sustainability conference 2019 vindt plaats op 24 januari 2019 in TivoliVredenburg te Utrecht.

Op het programma van de conferentie staan keynotes van Sheila Jasanoff (hoogleraar Science and Technology Studies, Harvard University), Jeroen Willemsen (oprichter van de Green Protein Alliance), en Diederik Samsom (voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving, kernfysicus en voormalig politicus).

Tijdens het middagprogramma zijn er verschillende parallelsessies over de energietransitie, de toekomst van ons voedsel, de circulaire economie en circulaire steden, en het maken van een duurzame campus. We sluiten de conferentie af met een interactieve discussie over de rol van de universiteit in de transitie naar een duurzame samenleving.

Tussen deze programma-onderdelen in kun je een bezoek brengen aan de Sustainable Marketplace, waarop allerlei verschillende duurzaamheidsprojecten binnen de Universiteit Utrecht zich presenteren. Uiteraard ontbreekt een bijdrage van USI hierin niet. En tijdens de vegetarische lunch en andere pauzes is er volop gelegenheid om andere duurzaamheidsexperts te ontmoeten. De voertaal op de conferentie is Engels.

 

> Meer lezen en aanmelden

> Lees het verslag.