17 september 2017

Van 6 t/m 17 september vindt de eerste editie van Foodnote Festival plaats. Centraal thema van het festival is voedsel op reis naar de toekomst. Op het festival vindt u goed eten, lezingen, optredens en workshops, geheel in het thema van de voedsel-evolutie. Naast vermaak, wil het festival de bezoekers graag iets bijbrengen over de rol van voedsel in het verleden, heden en de toekomst. Thema's als circulaire economie, de toekomst van voedsel en voedsel in de stad bieden inzicht in huidige en toekomstige voedseluitdagingen. 

 

 

Reis door de tijd

Op het festivalterrein van Foodnote maakt de bezoeker letterlijk en figuurlijk een reis door de tijd van voedsel. Van de ambachtelijke jagers en verzamelaars, via de avontuurlijke wereldhandelaren en de industriële landbouw, naar de experimentele laboratoria. Ieder tijdperk kent haar eigen decor en foodtrucks met een bijpassend menu. Zo zie én proeft u hoe de wondere wereld van voedsel zich in 10.000 jaar heeft ontwikkeld.

Inhoudelijk programma

Voor wie op zoek is naar verdieping kent Foodnote een uitgebreid inhoudelijk programma. Elke festivaldag kent een eigen thema. Zo is er een dag over urban farming, verspilling en circulaire systemen, en voedsel in de stad. Binnen deze thema’s zijn er lezingen, workshops, documentaires en optredens bij te wonen. Ook is er de Rabobank Banking for Food Challenge, waarbij experts en bezoekers samen nadenken over innovatieve oplossingen op een van de grootste voedseluitdagingen in de toekomst. Er wordt nog gewerkt aan het programma, bekijk het meest actuele programma op de website.

Locatie

Het Foodnote Festival vindt plaats aan de Genevelaan op het Utrecht Science Park. Het terrein staat bol van wetenschappers, hoogleraren en studenten met diepgaande kennis over voedsel. Het is dan ook de ideale locatie voor een kruisbestuiving over dit onderwerp. Het festival is een samenwerking tussen onder andere SOON, Utrecht Science Park, Rabobank, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Toegang tot het festival is gratis.

 

Meer informatie vindt u hier.