2 september 2019

Een koffer vol duurzame ideeën wordt op de eerste dinsdag in september aangeboden aan het kabinet om aan de politiek te laten zien hoe burgers bijdragen aan een betere wereld.

 

Wat is Duurzame Dinsdag?
De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Het aanbieden van de koffer staat symbool voor onze maatschappij, waarin enorm veel kennis, initiatief en creativiteit voor handen is op het gebied van duurzaamheid. Samen laten de afzenders zien dat duurzaamheid leeft. 

Programma
De meest duurzame, innovatieve en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven. De Staatssecretaris neemt de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst en zal enkele ideeën en initiatieven uitlichten. Ook worden er namens de partners van Duurzame Dinsdag prijzen uitgereikt. Daarnaast wordt op deze dag het duurzame lintje uitgereikt, een bijzondere onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving. Een ander spraakmakend element van Duurzame Dinsdag is de voordracht van de duurzame troonrede. Voorgaande jaren is de troonrede opgesteld en voorgedragen door de nummer 1 uit de Duurzame top 100 van Trouw. 

Geef uw idee een podium
Iedereen met een duurzaam idee of initiatief kan zich inschrijven voor alweer de 21e editie van Duurzame Dinsdag tot 1 juni 2019. In augustus worden de genomineerden bekendgemaakt. Tijdens Duurzame Dinsdag op 3 september 2019 in de Oude Zaal van de Tweede Kamer worden de winnaars bekendgemaakt.