5 september 2017

De eerste dinsdag van september staat al jaren bekend als Duurzame Dinsdag. Op deze bijzondere dag krijgen duurzame ideeën en initiatieven een podium in politiek Den Haag. 

Doelstelling Duurzame Dinsdag
Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen. Duurzame Dinsdag heeft hiermee als doel het kabinet te stimuleren duurzame ideeën en initiatieven te faciliteren en initiatiefnemers de mogelijkheid te geven om via deze weg het initiatief of idee een impuls te geven.

Enorme diversiteit aan ideeën én afzenders
Duurzame Dinsdag biedt alle soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. Van uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden, alles komt samen in de koffer. Ook de afzenders van de ideeën en initiatieven zijn enorm divers. Ze komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid leeft, en geen 'ver-van-mijn-bed-show' is. Benieuwd welke ideeën er tot nu toe in de koffer zitten? Kijk in de koffer!

De eerste dinsdag van september
Wat gebeurt er eigenlijk op die eerste dinsdag van september? Tijdens deze bijzondere dag staan er drie dingen centraal:
- Het overhandigen van de Duurzame Dinsdag-koffer aan het kabinet en de uitreiking van de prijzen
- De uitreiking van het duurzame lintje
- De duurzame troonrede


Lees hier meer over Duurzame Dinsdag