29 oktober 2018

De stad in balans

dag van de stad

 
Op maandag 29 oktober vindt de tweede editie van de Dag van de Stad plaats op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Dit jaar is het thema 'De stad in balans'. Hoe zorg je voor een goed evenwicht tussen uiteenlopende belangen in onze groeiende steden en stedelijke regio’s? Tussen bezoekers en bewoners? Tussen steen en groen? Tussen welvaart en welzijn? Je hoort en ervaart het in lectures door topsprekers op het hoofdpodium, in elf deelcongressen en in excursies.

Samenwerken aan toekomstbestendige stedelijke gebieden
Op de Dag van de Stad 2018 komen naar schatting 2.000 mensen bij elkaar die in Nederland werken aan toekomstbestendige steden en stedelijke regio’s. Het evenement is bedoeld voor bestuurders, ambtenaren, ondernemers, actieve inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers uit alle steden en stedelijke regio’s van Nederland. De dag staat in het teken van inspireren, informeren, agenderen, verbinden en bouwen met elkaar. 

Topsprekers geven hun allerbelangrijkste boodschap
'Als u de wereld nog één keer mocht toespreken, wat zou u dan vertellen?' Die vraag beantwoorden nationale en internationale topsprekers die zich bezighouden met verschillende aspecten van de stad in de 'last lectures'. Op het grootste podium van de Dag brengen zij hun allerbelangrijkste boodschap onder de aandacht.

Een divers programma
Je kunt op de Dag van de Stad je eigen programma samenstellen. Zo kun je kiezen uit elf deelcongressen in de diverse fraaie gebouwen op de Wagenwerkplaats. Elk van deze paviljoens heeft een ochtend- en een middagdeel, die je beide kunt volgen maar ook met andere deelcongressen kunt combineren. USI's directeur Carolien van Hemel is dagvoorzitter bij het paviljoen 'De Duurzame Stad', dat draait om duurzaam materiaalgebruik: Hoe kunnen steden inzetten op minder materiaalverbruik?

Praktische informatie
De Dag van de Stad 2018 wordt op 29 oktober 2018 van 09.00 tot 17.30 uur gehouden op de Wagenwerkplaats in Amersfoort (Piet Mondriaanplein 61). Tickets zijn gratis.

Meer informatie en aanmelden.